Rólunk

2018.10.10. 8:41:47

Gólyatábor 2018.

Az idei évben is megrendezésre került a kollégium gólyatábora, ami június 29-től július 1-ig tartott. Hagyományunkhoz híven színes programokkal vártuk a hozzánk érkező új kis gólyákat, és próbáltuk a lehető legjobban megismerni őket ebben a szűk három napban.

Már a tábor első napján feladatokkal találták szembe magukat, amelyeknek a fő célja az volt, hogy jobban megismerjék egymást. A kollégium előnye és hátránya is, hogy az országból, és akár a határokon túlról, is érkezhetnek diákok, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a csapatépítésre. A berendezkedés után jöhetett is az ismerkedés.

Hat csoportra oszlott a társaság, akik egymás ellen versenyezve pontokat gyűjthettek a tábor ideje alatt. Mindenkinek két negyedikes mentora volt, akiktől útmutatást kaptak a feladatok megoldásához.

Második nap a reggeli torna után kezdődhetett is a vetélkedés. Első feladatként a piacra tartott a kis csipet csapat, hogy ízelítőt kapjanak a bajai kofaságból. Mindenki becses értékekkel tért vissza, ezzel boldoggá téve a kedves negyedikeseiket.

Nem szerettük volna, ha nem látják az egész várost, ezért a következő napirendi pont a kisvonatozás volt. Miután gurulva bejárták Baja összes főbb nevezetességét, gyalog vágtak neki a városnak. 8 állomáson vártak rájuk kreatív feladatok, amelyek sikeres megoldásáért sok pontot zsebelhettek be.

A délutáni programok már a kollégium udvarán zajlottak. Mindenki kipróbálhatta a Segway-t, majd ezután kötetlen programként csoportokba rendeződve játszottak, illetve beszélgettek negyedikesek és gólyák együtt.

Harmadik és egyben utolsó tábori napjukat is reggeli tornával kezdték kis pajtásaink, utána pedig az utolsó megmérettetés következett. Ezúttal egyedül kellett eltalálniuk megadott helyszínekre a már összeszokott csapatoknak, és azt selfievel bizonyítani nekünk. A megszerzett pontok összesítése után, eredményhirdetés következett: a tábor legjobban teljesítő csapata a kékek lettek! Ezúton is gratulálunk nekik!

Pocsai Dóra