Rólunk

2018.10.10. 14:37:21

A dal is összeköt…

A Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó egyik rendezvényeként zenés estre került sor október 9-én, kedden este a Turisztikai Központban.

A Baján vendégeskedő kárpátaljai Nagybereg, erdélyi Erdőszentgyörgy és vajdasági Zombor diákjai és kísérő tanárai számára elsőként a Magyarországi Németek ÁMK kollégiumának zenekara adott kiváló hangulatú koncertet.

A „frankelosok” előadásában felcsendültek jól ismert magyar zeneszámok, de hallhattunk dalokat német és angol nyelven is.

Az Illés Zoltán által vezetett együttes – név és hangszer szerint: Szárszó Lola fuvola, Dusnoki Réka fuvola, Juhász Fanni fuvola, Bölcskei Hanna szaxofon, Tamaskó Áron klarinét, Francia Fábián trombita, Bakula Emma ének, hegedű, Bajusz Bence hegedű, Pávkovics Ervin cselló, Elekes Fanni zongora, Kolar Dominik gitár, Nagy György dob, Keszthelyi Kamilla ének, Markovics Levente basszusgitár, Muncan Hanna ének – ismét kitett magáért. Műsoruk végén a vendégekkel együtt énekelték az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Megható volt.

Ezt követően Nagy Alma Virág, a Bajai III. Béla Gimnázium diákja varázsolta el a közönséget. Mint mindig, most is gyönyörűen énekelt. Az estet karaoke party zárta.

Reméljük, mindenki jól érezte magát, és a vendégek további élményekkel gazdagodva mesélik majd el otthon: volt egy nagyon szép esténk, amikor a dal is összekötött minket!

Fiedler Antal