Rólunk

2018.12.07. 19:05:10

Zenélő Mikulás

Még mielőtt bárki az üzletek kirakataiban látható, elemmel működtetett giccsre gondolna, jelzem, a címhez kölcsönzött két szó, így együtt volt, maga a 2018-as kollégiumi Mikulás-valóság. Bizonyíthatja ezt az a közel 240 „frankelkoleszos”, aki részt vett december 6-án, az internátus Mikulás-ünnepségén. De ne szaladjunk ennyire előre!

Kollégiumunk egyik legszebb hagyományaként érkezik meg évről-évre hozzánk a „Nagyszakállú”. Mint mindig, idén is a 12. évfolyam vállalta, hogy elkészíti a műsort – benne az elmaradhatatlan tanárparódiával –, illetve koordinálja az egész estét.

Már az előkészületek során látszott: jó kezekbe került a szervezés. Pocsai Dóri igazi karmesterként irányított mindenkit. Kiosztotta a feladatokat, megszervezte a csomagokkal kapcsolatos munkát, elkészítette a műsor forgatókönyvét, ügyelt arra, hogy minden apró mozaik egy igazán szép nagy egésszé álljon össze. Még arra is volt figyelme és energiája, hogy minden házlakó névre szóló ajándékot kapjon és azok a műsor ideje alatt a szobákba kerüljenek!

Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy – focinyelven szólva – a kiváló felkészülést nagyszerű mérkőzés követte. A szereplők profi módon oldották meg feladatukat. A tanárparódia videó és élő része is „ült”, a Mikulás bácsi pedig a maga kedves, „tamaskóáronos” módján osztotta ki az ajándékokat, a virgácsokat, majd az est megkoronázásaként szállt be a Kollégiumi Zenekar produkciójába.

Zenélő Mikulás és társai felejthetetlen 35 percet szereztek a kollégium lakóinak és nekünk, nevelőknek, vagyis a Frankelkolesz nagy családjának. Megtervezték, megszervezték és végig is csinálták. Természetesen, önállóan, szívvel-lélekkel, örömmel és nagyon sok munkával. Ahogyan az értékeket teremtik. Elemmel működő kirakati giccs nélkül. Mert így is lehet…

Fiedler Antal

A tanárparódia videója: 

https://www.youtube.com/watch?v=-qBa0zeepLM

Fényképek az estéről Szabó Ármin jóvoltából:

A nevelők mosolyogva figyelik a róluk készült paródiát

Sokan voltunk

Mikulás bácsi "Marci" bácsival és "Feri" bácsival

Mikulás bácsi és a "kollégiumi nevelők"

 Szecskakülöndíj: Osváth Petra

A Kollégiumi Zenekar hangjai: Bakula Emma és Keszthelyi Kamilla