Rólunk

2019.08.30. 8:24:39

Beköltözési információk

Kedves Kollégisták!

Egy régi bölcsesség szerint: az ember karrierjét az osztálytársai döntik el. Néha a kollégiumi szobatársai is. Nos, ha ez így van - márpedig mi okunk lenne kételkedni a régiek bölcsességében -, hát induljon az a karrier! Mi - sok más mellett - biztosítjuk a kollégiumi szobatársakat…

Aktuális információink:

1. 2019. szeptember 1-jén, vasárnap 15 órától költözhettek be a szobátokba. Ne gyertek hamarabb, mert a hétvégi vendégek utáni takarítás miatt csak ettől az időponttól tudunk fogadni Benneteket!

2. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Beszédes József Kollégiumában lakó kicsi fiúk csak 18 óra után foglalhatják el „lakosztályaikat”. Új kollégistát ez nem érint, az urak megértését kérem! Én leszek az éjszakás, de egyéb teendők miatt nem tudok átmenni hamarabb.

3. 17 órakor Kerek Márton igazgató úr szülői értekezletet tart az új diákok szüleinek az ebédlőben.

4. A földszinti tábláinkon megtekinthetitek, melyik szobába kerültetek, ki lesz a csoportvezető nevelőtök. A szobabeosztás a régieknek kevés meglepetést okoz, és az újakat is igyekeztünk kéréseiknek megfelelően elhelyezni.

5. Mielőtt felmentek a szobátokba, a földszinten MINDENKI felvesz ágyneműhuzatot, párnahuzatot és egy lepedőt! A paplan és a párna az ágyon vár Titeket! Tudjuk, hogy néhányan – orvosi igazolás ellenében – saját ágyneműt használnak. Azért kell a kollégiumi huzatokat, lepedőt nekik is felvenni, hogy egyszerűbb legyen a beszállásolás. Ha most nem használjátok, zárjátok el, de még egyszer kérem, MINDENKI vegye fel! Mindezt átvételi elismervény aláírásával zárjátok.

6. Legyen szíves, minden új kollégista hozzon magával 900 forintot! Ennyibe kerül az étkezési kártyája, amit még vasárnap kiosztunk. Mindenki a csoportvezető nevelőjétől kérje, és 900 forint ellenében meg is fogja kapni.

7. Az első héten tisztázzuk az 50%-os kedvezményre jogosító dokumentumokat – emelt családi pótlékról szóló igazolás bankkivonaton, testvérek iskolalátogatási igazolásai, egyéb határozatok –, melyeket legkésőbb a második héten le kell adni ahhoz, hogy a kedvezmény már a szeptemberi díjfizetéskor igénybe vehető legyen!

8. Hétfőn reggel mindenki ünneplőben megy iskolába, délután csoportmegbeszélésen vesz részt! Ezt követően csoportvezető nevelőitek osztják ki a szekrénykulcsaitokat. Délután senki nem megy sehová!

9. Bárkinek bármilyen egyéni problémája van, keresse a csoportvezető nevelőjét! Új kollégistáink nyugodtan írjanak messenger üzenetet nekem, vagy szüleik hívjanak a 20/363-2213-as telefonszámon.

Bölcsességgel kezdtem, a tanévre útravalóul azzal is zárom:

“Egy tanítvány egyszer így panaszkodott:

– Mester, miért nem feded fel soha történeteid értelmét?

– Mit szólnál ahhoz – felelte a mester -, ha valaki gyümölccsel kínálna, de megrágná, mielőtt odaadja neked?”

Sok finom gyümölcsöt kívánok Mindenkinek a 2019-2020-as tanévre! Kell az a vitamin…

Fiedler Antal