Rólunk

2019.12.19. 10:25:25

Budapest, te csodás!

A híres dal szövegének valóságtartalmáról is meggyőződhettünk december 18-án. Kollégiumunk egy csoportja – Éva néni szervezésében – a fővárosba utazott, ahol első programpontként megtekintettük a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei elnevezésű régészeti rekonstrukciós kiállítást a Király utcában. A másfél órás történelem óra - ahogy azt a melléklet kép bizonyítja -, nemcsak diákjainkat nyűgözte le...

Nem volt ez máskét a kirándulás „második félidejében” sem. Rövid éta után megérkeztünk a Szent István Bazilika előtti térre, ahol belevetettük magunkat a budapesti karácsonyi vásár forgatagába. Ottlétünk mintegy 80 perce alatt többször is láthattunk fényjátékot, megcsodálhattuk egyedi árusok különleges portékáit, miközben a teret végig finom ételek és italok illata töltötte be.

S, hogy milyen kicsi a világ és mekkora benne a Frankelosok nagy családja. Az egyik árus nem volt más, mint kollégiumunk egykori diákja, Bárdos Rita, aki általunk küldi üdvözletét egykori otthona jelenlegi lakóinak, benne természetesen volt tanárainak.

 A szép este végén buszunk a Lánchíd budapesti hídfőjénél várt ránk. Kényelmes, jókedvű éneklésben gazdag, két és fél óra utazás után érkeztünk haza.

Azt gondolom, összességében mindenki jól érezte magát, de egy tanulót mégis szeretnék kiemelni, hiszen ő utoljára volt velünk. Hamarosan egy nagy kaland várja, sok ezer kilométer távolságban. Reméljük, ott is megtalálja majd a számítását, és örökre szívébe zárta a frankelkoleszos éveit!

Minden jót Lola! Hiányozni fogsz!

Fiedler Antal