Rólunk

2015.04.24. 15:31:43

"Őrizd az álmod, míg élsz!"

Ebben a tanévben a korábbiakhoz képest egy héttel korábban, április 23-án került sor a kollégiumi ballagásra. 43 diák ült az ünnepi az asztalnál az iskolavezetéssel, osztályfőnökeikkel és nevelőikkel.

A két műsorvezető – Simon Krisztina és Simon György – konferálása után elsőként egy videó összeállítás következett.

Czár Kristóf fényképekből elkészített kisfilmje sokszor csalt mosolyt mindannyiunk arcára. Nem véletlenül mondják a fotókra, hogy a pillanat nagymesterei…

A műsornak is voltak nagymesterei. Meg kell említeni az egész 11. évfolyamot, de közülük is külön kiemelendő Herzog Anna, Dránovits Anna, Komáromi Kinga, Bognár Adrienn, Tóth Adél és Kállai Örs.

Gyönyörű versrészletekkel, szép gondolatokkal, majd egy-egy szál virággal köszöntek el a 12-esektől. Megható volt, ahogyan az is, amikor a ballagók búcsúztak nevelőiktől egy-egy fehér rózsaszállal. Nem véletlenül szaporodtak a fátyolos tekintetek a teremben…

A hangulatot csak fokozta a kollégiumi zenekar. Illés Zoltán tanár úr – Zoli bácsi – tanítványai Vastag Csaba: Őrizd az álmod! című dalát adták elő, talán nem is kellene mondanom, hogy hatalmas sikerrel.

Zenész csapatunk munkájának értékét jelzi, hogy az együttes tagjai lassan nem férnek el az ebédlő képzeletbeli színpadán.

A12-esek nevében kollár Viktória és Sánta Viktória búcsúzott.

„Tízedik alkalommal tartok ballagási búcsúbeszédet. Megtehettem volna, hogy előveszek egy régit, aktualizálom, és azt mondom ma el. De nem így tettem, mert az csalás lett volna magammal, és tiszteletlenség Veletek szemben. Nem éreztem volna a magam által elvégzett, becsületes munka örömét. Remélem, Ti is így tettetek eddig és így tesztek a jövőben is!” Ezek már Marci bácsi – Kerek Márton kollégiumigazgató – szavai, aki most sem fukarkodott a humoros szófordulatokkal, ugyanakkor kellő megszívlelendő gondolatot is csempészett mondandójába. Arra kérte a ballagókat, hogy ha tehetik, jöjjenek vissza látogatóba, mert ha ezt sokan és gyakran teszik, az az igazi pozitív visszajelzés a kollégiumban folyó munkáról. Végül elárulta, hogy a mostani 12-es évfolyam mindig nagyon kedves lesz a szívének. Beszéde legvégén könyvjutalomban részesítette azokat a végzősöket, akik különösen sokat tettek a közösségért.

Név szerint: Kollár Viktória, Lengyel Endre, Berta Blanka, Kovács Anna, Maruzsa Renáta, Knop Lennard és természetesen Csordás Krisztina – született CsK –, de róla szóljon egy külön írás.

Marci bácsi egy csokor virággal köszöntötte az immár boldog édesanyaként körünkbe visszalátogató Judit nénit, akinek erről a helyről is szívből gratulálunk a kis Marcikához! (Aki természetesen nem Judit néni főnökéről kapta a nevét...) 

A vacsora előtti utolsó műsorszám szintén kollégiumi zenekarunk nevéhez fűződik. A Megasztár 5 Álomvilág című dalát hallhattuk tőlük. Gyönyörű volt!

További képek a ballagásról kommentár nélkül:

 Fiedler Antal