Rólunk

2016.12.06. 20:39:14

Szán repítette...

... gömbölyű zsákját a Frankelkolesz felé vitte! Bizony, meglátogatott bennünket maga, a nagyszakállú Mikulás! Akit természetesen minden kollégista várva várt. S, hogy volt-e zsákjában minden jó? Nézzük csak:

Bemelegítésként egy ismeretlen ismerős, vagy ismerős ismeretlen, de mindenképpen őstehetség vette kezébe a trombita nevű hangszert és mint kiváló játékvezető a labdarúgó mérkőzés elején - Hasanovic Erik barátunk nagy örömére - harsány jelt adott a kezdésre: 

A szó szerint fülbemászó dallamok (?) után kezdetét vette a Mikulás-ünnepség. Elsőként egy nevelő-paródia videót nézhettünk meg Andjela Avelovski jóvoltából. A kiváló humorú összeállításhoz ezúton is gratulálunk a készítőknek és a szereplőknek! Természetesen amint lehetőség lesz rá, feltesszük a honlapra.

Az összeállítás végére már szinte vágni lehetett a várakozás izgalmát, amikoris végre-valahára belépett a fehérszakállú:

A jóságos Mikulás nem érkezett üres kézzel. A nevelők egyenként járultak elé, és - láss csodát - jutalmat kaptak egy-egy csoki formájában. Sorrendben:

Oti néni

Melánia néni

Gyöngyi néni

Rita néni

Korni néni

Zoli bácsi

Laci bácsi

Anti bácsi

Nem maradhatott ajándék nélkül a legrendesebb szoba, ebben az évben a 211-es. Lakói: Röder Adrienn, Balanyi Kata, Katona Gréta és Kopcsek Zsófia...

... A pozitív motiváció pedagógiai alapelvét követve csokit kapott Mikulás bácsitól a legrendetlenebb szoba négy lakója is, a 102-esben "élő" Alföldi Bercike, Gulyás Matyika, Hársch Elődke és Szabó Zolika is.

A műsor főszerkesztője, Andjela Avelovski meghatóan mondott köszönetet minden szereplő áldozatos segítségéért, külön kiemelve Röder Adriennt:

Akinek apró ajándékkal kedveskedett:

Nincs ünnep a Zoli bácsi által irányított Kollégiumi Zenekar nélkül. Muzsikusaink a napokban elhunyt Leonard Cohen Hallelujah című gyönyörű dalát játszották el nekünk. Köszönet érte és gratuláció hozzá! Talán már így is írhatom: szokásosan nagyszerű volt!

Mikulás bácsi a kollégium hagyományaihoz hűen köszöntötte és megajándékozta szerény hajlékunk legaranyosabb párját is, Becker Elisa és Fehér Szabolcs személyében.

Végül három fénykép a nagyérdeműről. A műsor készítőinek - Korni néni, Rita néni, Zoli bácsi, Kollégiumi Zenekar, Andjela Avelovski, Kéfer Ádám, Márta Beáta, Varga Nikolett, Kovács Diána, Arnold Flóra, Gál Levente, Hetyei Boglárka, Röder Adrienn, Kovács Panna, Agócs Vanda, Szabó Bianka, Szabó Zoltán, Gattyán Dániel, Hársch Előd - remélem, nem hagytam ki senkit - még egyszer nagyon szépen köszönjük az élményt! Végül - de nem utolsó sorban - köszönet a Sodexonak a finom vacsoráért!

Fiedler Antal