Rólunk

2017.01.19. 19:08:11

Grazi kirándulás

2016. december 9-én kollégiumi kirándulást tettünk Grazban. A nagy érdeklődésnek köszönhetően 95 fős létszámmal - tanárok és diákok vegyesen - pénteken hajnalban megkezdtük az utunkat Ausztriába. Első úti célunk a Zotter csokigyár volt.

Mindenki nagy izgalommal várta, mivel az ott kapható összes csokit lehetőségünk volt megkóstolni. Már az előtérben finomságokkal vártak minket, mint például ízesített pattogatott kukoricával és különböző ízesítésű szószokba mártogatott állatokkal. Miután mindenki végigkóstolt mindent, bevezettek minket egy mozi terembe, ahol a gyár alapítójáról és alapításáról nézhettünk meg egy 20 perces filmet. Már ebben a kisfilmben figyelmeztettek minket arra, hogy mindenből csak keveset együnk, mert különben a végére rosszul leszünk.

Ezután mindenki kapott egy hordozható rádió, amiről az idegenvezetést hallgathattuk, emellé kaptunk egy kis kanalat is, amiből később a csokit ehettük. És kezdetét vette az igazi gyárlátogatás. A kesernyés kakaóbabtól elindulva kóstolhattuk végig a csomagolt, kész csokiig a termékeket, míg a másik oldalon láthattuk, ahogyan a munkások és a gépek készítik a különböző csokoládékat. A figyelmeztetések ellenére mindenki besokallt a csokiból egy időre.

Miután mindenki bevásárolt az ottani boltban, elindultunk Grazba a karácsonyi vásárba. Mikor odaértünk közösen elindultunk egy jégszobrot megnézni, majd a szabadidő kezdetét vette. A többi karácsonyi vásárral ellentétben a grazi több különálló részből állt. Volt, ami kifejezetten gyerekeknek készült, volt ahol csak ételeket árultak és volt ahol forralt borok és puncsok sokaságából lehetett választani.

Pár órával később újból találkozunk a csoporttal, majd egy „gyors” létszámellenőrzés után elindultunk vissza, Bajára. Utólag visszatekintve egy nagyon élvezetes napot hagytunk magunk mögött.